Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Web Testing options !

    Na žalost izbrisao sam unos.To je više bio odgovor(slikom) Cartmanu,a teh analizu općenito nisam stigao do kraja obraditi i kao takvu"polovičnu" je staviti na blog.Subjektivni dojam je bio bearish,ali nisam našao ništa osim engulfinga koji je buo potvrđen sa drugom i trćom svijećom...iako je moram priznati bilo vrlo teško za ocijeniti jel je pullback ili ne...ukupno gledajući vrlo neutralno i ne bih se usudio stati s novcima samo na jednu stranu.Uz to sam negdje na netu naletio na friške informacije zarada na reklami ili.. yahooa,e baya,google za posljednjih mjesec dana...ali sam zaboravio bookmakirati,ne sjećam se linka...google je tamo bio tek na petom mjestu.Šteta kaj si linkao jer sam danas popodne izbrisao taj unos,više privatne naravi.Htio bih pohvaliti uredništvo bloga.Naime upravo sam po prvi put ugledao nova pravila komentiranja.Svaka im čast!Živjeli!:)

    avatar

    31.01.2006. (23:59)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Odmah da si ga vratio (i jos ukrasio ha ha) sad kad sam linkao na tebe (a naslovnica spomenula ovaj unos)! Inace propustas priliku za dobru reklamu za TVOJ BLOG!.

    avatar

    01.02.2006. (00:16)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Jedino ak me spasi GOOGLE:)!!! cache jer je nisam snimio.A i pitanje vjerodostojnosti stoji jer će vrijeme objave biti nakon "bitke".?

    avatar

    01.02.2006. (00:24)    -   -   -   -  

  • nnnnn

    Ja osobno netrejdam stock cija zarada (earnings) se objavljuje za 2-3 tjedna. I kad upadnem u ovakvu frku uvijek napravim krivi potez. Pretpostavimo da imas poziciju u GOOGlu (call i long), sto uciniti, koji podatak ti daje sigurnost da cinis pravi potez.

    avatar

    01.02.2006. (01:12)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    To je kao da pitas "LEZIM NA PODU U LISICAMA- JEDAN POLICAJAC ME MLATI PENDREKOM A DRUGI IMA REVOLVER UPEREN U SLIJEPOOCNICU: STO DA RADIM?!" - Moj prvi savijet: __1NEMOJ SE NIKADA DOVESTI U TAJ POLOZAJ! JEDNOSTAVNO PRIJE EARNINGSA NE ULAZI U JEDNU STRANU TREJDA (CALL i jos Long stock) JER JE PRERIZICNO! Jedino MOZES UCI U JEDNU STRANU TREJDA AKO a)znas SIGURNO kakve su zarade (ali to je onda vec protuzakoniti insider trejding jer ti ih je neko dosapnuo unaprijed) b) rizik je tako mali da ga lakocom mozes podnijeti ($100-$300) dok mislis da je mogucnost zarade 10 puta veca ! c) odlucio si se financijski upropastiti jer se razvodis pa neces ni da ONA nista dobije!.. Inace UVIJEK prije zarada nastoj imati HEDGE tj ODSTUPNICU KOJA TI STITI LEDJA! Zato uvijek pisem da je tajna u DISCIPLINI a ne u PREDVIDJANJU JER NITKO NE MOZE STALNO USPJESNO PREDVIDJATI NISTA! Disciplina znaci imati OBRANU tj ZASTITU ako Market krene suprotno od tvoje projekcije! Ima puno taktika u Opcijama ali najjednostavnija je PUT & CALL istovremeno tj. ne nuzno jednak broj istih (dozvoljeno je FAVORIZIRATI JEDNU STRANU) .. Ako vec lezis i policija je "all over you" sklupcaj se i zastiti glavu tj pricekaj da prodje "frka" sutra i GOOG ce se malo po malo oporaviti do neke razine u slijedecih tjedan-dva ali ne znaci da neces pretrpiti neki gubitak! To je sve sto ti mogu reci sad AFTER the FACT! Ako malo pogledas arhivu ovdje vidjeti ces da sve vrvi ovakvim savjetima na ovom blogu!

    avatar

    01.02.2006. (01:31)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    @Naroz; mislim da u OM-ovoj zadnjoj recenici stoji odgovor na to pitanje. Promatracu moze izgledati da hvatanje "falling knife-a" s prodajom par sati kasnije donosi veliku dobit, ali upitno je sto bi bilo s limit orderom, market orderi u trenutku kad je spread po 10+ bodova su jos zeznutiji, a postoji mogucnost da "buy low sell high" ekipa jurne kupovati trenutno "jeftin" Google. S druge strane postoji mogucnost da pobjedi bear u investitorima, iako ocekivana, odluka FED-a u kombinaciji s izvjescem Googlea moze gurnuti QQQQ i nekoliko postotaka, prema dole. Pripremio sam colu light i vrecicu chipsa, iscekujem 15.30h.

    avatar

    01.02.2006. (13:02)    -   -   -   -  

  • RAMBO

    Koji software koristis za tehnicku analizu (koji mi mozes preporuciti)? hvala puno

    avatar

    01.02.2006. (15:47)    -   -   -   -  

  • Oglo

    OUPS!Stavio na pogresno mjesto.Prilazem skroman prilog. http://users.skyne-t.be/sky38690/wsa12.exe,- program se zove Wall Street analizer. Ne bi bio vrijedan paznje da nema mogucnost da se doradjuje. Mislim da Felix zna nesto o programiranju i ovo bi mu omogucilo da 60% posla odradi program. Toliko za sad pozdrav Oglo!

    avatar

    01.02.2006. (19:49)    -   -   -   -  

  • Online trader

    Felix, OM, Cartmann imate čast da Vam blogovi budu predstavljeni i recenzirani u Jutarnjem listu. Kritike su za svaku pohvalu. Da mogu stavio bih Vam link. Adresa je www.jutarnji.hr. SVAKA ČAST DEČKI I SAMO NAPRIJED.

    avatar

    01.02.2006. (22:47)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Ovo mi definitivno nije jasno i molim za pomoć!30.1 u 1:27 PM sam na simulatoru "ušao u" puteve na Goog,strike 400,exp feb. po cijeni 15,40$ i cijeni dionice od cca429-430,da bi samo DVA dana kasnije za NAGLI pad od skoro 28-29 ptsa(VIŠE OD -6,5%) putevi ne dobili već izgubili na vrijednosti TIME VALUE-a za čak 2,4$ po opciji!!!...danas vrijede 13,00$.Koji je to ludi time value?NEVJEROJATNO.Kako bi to prokomentirao Optionmaster?Makar T.V. pada puno bržr kako se približava exp. ovo je NEVJEROJATNO!!!Po toj "logici" putevi na tom strikeu prekosutra bi trebali"vrijediti"0$ pod pretpostavkom da goog ostane na istoj cijeni 401 i nešto,a sigurno neće!

    avatar

    02.02.2006. (00:54)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Fala Oglo,mislim da je program ok za sada...downloadao sam ga i letimično prešao tutorial.Ne bih se htio zaletavati kao sa Incredible charts koji me razočarao i ostalim ...Pogodio si u sridu ak se ovo pokaže dobrim,jer sam još uvijek u potrazi za kvalitetnijim alatom.Između ostaloga treba mi za unose na blogu...da ne moram tražiti po netu gotove primjere koji često baš i ne odgovaraju najbolje,a i problem copryghta postoji.Fala

    avatar

    02.02.2006. (03:43)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    @FELIX u vezi tovje nedoumice sa GOOG PUT@400 za feb vidi moj slijedeci (gornji) unos!

    avatar

    02.02.2006. (06:09)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...